De ce este interzisă consumul cărnii de porc în Islam?

În Islam, consumarea cărnii de porc, este interzisă de către Coran. Un musulman nu ar trebui să consume porc în afara situației în care viața acestuia este amenințată (Maida 5: 3, Baqara: 2: 173, An’am 6: 145 și Nahl 16: 115). În timp ce motivele interzicerii majorității lucrurilor au fost explicate, versetul care interzice consumarea cărnii de porc nu vine cu nicio explicație. Dar, înainte de toate, nu trebuie să uităm că religia noastră este o religie care înseamnă supunere totală față de poruncile lui Allah. De aceea, scopul din spatele unor lucruri interzise poate fi un test pentru a vedea supunerea noastră față de poruncile Lui. Totuși, acest lucru nu ne oprește să chibzuim asupra motivului acestei interziceri.

Islamul interzice consumarea cărnii de porc, dar nu face nimic pentru eradicarea acestei specii de pe suprafața pământului. Dimpotrivă, porcul este unul dintre animale care au fost create cu un scop anume. Primul răspuns care vine în minte la întrebarea „Care este scopul existenței porcului?” este că ei sunt niște măturători excelenți și ca atare au slujba de a curăța pământul de gunoaie.

Problemele de sănătate cu privire la acest animal au fost văzute ca motive ale interzicerii consumului acestui animal. Acest fapt, potrivit părerii unanime a oamenilor de știință musulmani și nemusulmani, reprezintă un aspect care nu trebuie ignorat. De asemenea, poate fi vorba și de o necesitate morală care constă în „transformarea omului într-o persoană precum porcul”. Așa cum bine se știe, porcii sunt considerați ca fiind animalele care n-au limite.

  1. a) N-au limite în mâncat. Porcii sunt omnivori și mâncăcioși prin naturalețea lor. Nu sunt selectivi în ceea ce mănâncă. Porcii mănâncă aproape orice le trece prin cale, inclusiv fecale, alte animale și toate formele de gunoi.
  2. b) N-au limite în reproducere. Porcii sunt printre cele mai fertile mamifere. Scroafele mature pot produce până la paisprezece purcei și pot ajunge la vârsta pubertății numai în șase luni.
  3. c) N-au limite în împerechere. Porcii nu sunt geloși sau protectivi cu partenerele lor și ca atare se pot împerechea într-o manieră lipsită de bariere.

Așadar, mesajul moral transmis drept-credincioșilor prin interzicerea cărnii de porc este: „Cunoaște-ți limitele.”

  • Să nu fii în stare să alegi vorbe înțelepte este o porcire a limbii.
  • A pierde controlul asupra ta și a te lăsa condus de emoții și sentimente este o faptă grosolană (porcărie) a sentimentelor.
  • Să acționezi impulsiv și să faci tot ceea ce-ți vine în minte este o porcărie a acț
  • Lipsa abilității de control asupra comportamentului este un alt tip de porcărie ce conduce la depravarea valorilor morale.

Ca urmare, un alt mesaj ar fi: „O, oameni! Nu vă pierdeți limitele morale decât dacă doriți să vă asemănați cu un porc!”