Care sunt timpurile de rugăciune?

Rugăciunile se împlinesc în punctele de conexiune care leagă principalele părți ale unei zile. Datorită acestui fapt, omul este salvat de la a fi un obiect aruncat de colo până colo de marea timpului. Astfel, omul se transformă dintr-un obiect pasiv al timpului într-un subiect activ al acestuia.

  1. Fejr. Această rugăciune este îndeplinită înainte de răsăritul Soarelui și este formată din două unități de rugăciune obligatorii, iar mesajul care-l transmite este: „Stau în fața Ta, o, Allah, înainte de răsăritul Soarelui, pentru ca zorii zilei că fie martorii credinței mele!”
  2. Zuhr. Această rugăciune este îndeplinită imediat după ce Soarele trece de zenitul zilei și este formată din patru unități de rugăciune obligatorii, iar mesajul care-l transmite este: „Fac din zi și din cel mai mare semn al ei – Soarele– un martor al credinței mele către Tine, o, Allah! Relația mea cu Tine este prioritatea mea, o, Allah!”. Călătorii pot reduce aceasta rugăciune la două unități.
  3. Asr. Această rugăciune este îndeplinită între amiază și seară și este formată din patru unități de rugăciune obligatorii. Călătorii pot îndeplini numai două unități. Mesajul transmis de această rugăciune este: „În ciuda celei mai intense perioade a zilei și în ciuda oboselii mele, nu pot lipsi de la dialogul cu Tine, o, Allah!”.
  4. Maghrib. Această rugăciune este îndeplinită după apusul Soarelui și este formată din trei unități de rugăciune obligatorii, iar mesajul care-l transmite este: „Fac din stele și din apus câte un martor al credinței mele în Tine, o, Allah!”.
  5. Ișa. Această rugăciune este îndeplinită după ce roșeața apusului Soarelui dispare de pe cer și este formată din patru unități de rugăciune obligatorii. Călătorii pot îndeplini numai două unități de rugăciune. Mesajul care-l transmite este: „Fac din noapte un martor al credinței mele, căci noaptea nu mă poate ascunde de Tine, o, Allah!”.

Din obligativitatea rugăciunilor zilnice se subînțelege următorul mesaj: „O, supus al lui Allah! Transformă aceste timpuri importante ale zilei, în martori în favoarea ta! Fii conștient de locul și timpul în care te afli! Nu te îndepărta de Allah Care ți-a dăruit timpul și locul în care te afli în acel moment! Nu-ți amâna rugăciunile și pomenirea lui Allah din agenda ta zilnică, pentru ca nici Allah să nu te uite din agenda Lui!”