În ce constă crezul în profeți și ce câștig îi aduce omului?

Crezul în profeți este:

  1. Crezul că Allah intervine asupra vieț Căci Allah nu a creat Universul și nu l-a creat pe om – fructul nobil al copacului existenței – pentru a le abandona. Profeții reprezintă dovada faptului că omul nu a fost lăsat de capul lui. Ba din contră, Allah se implică în viața și istoria omenirii, iar trimiterea profeților reprezintă unul dintre aspectele angajamentului Lui.
  2. Crezul că Allah îl călăuzește pe om. Profeții reprezintă exemple pentru oameni. Prin trimiterea acestora, Allah îi prezintă omului modele din propria specie ceea ce sugerează faptul că El nu și-a pierdut nădejdea de la omenire și faptul că nici omul nu trebuie să deznădăjduiască în ceea ce-i privește pe semenii săi.
  3. Crezul că toți cei buni și faptele bune nicidecum nu se vor uita și nu vor pieri. Profeții au fost, prin excelență, cei mai activi dintre membrii societăților în care au trăit. Ei sunt cei care și-au dedicat viața pentru fericirea omenirii fără a aștepta vreo răsplată de la careva. În Coran s-au menționat numele și povestirea a 28 dintre ei. Acest aspect ne transmite mesajul că binele și cei buni nu se vor uita niciodată.