Care este semnificația crezului în Viața de Apoi?

  1. Crezul în Viața de Apoi înseamnă să crezi în dreptate. Căci crezul în Viața de Apoi este crezul în Ziua Judecăț Iar Ziua Judecății este ziua în care omul va da socoteală lui Dumnezeu pentru toate acțiunile sale.
  2. Crezul în Viața de Apoi este cel care împacă și liniștește conștiința activă. Căci nicio conștiință nu poate fi de acord cu neplata pentru nedreptățile celor care au înșelat dreptatea. A considera răul egal cu binele înseamnă ca, în mod greșit, cel bun să fie pedepsit, iar cel rău să fie premiat.
  3. Crezul în Viața de Apoi înseamnă să crezi că omul este o creatură valoroasă. Ceea ce-l deosebește pe om de celelalte creaturi este existența unei vieți eterne după moarte. Dacă moartea reprezintă sfârșitul omului, înseamnă că nu există nicio diferență între om și vierme. În acest caz nu mai are niciun rost ca omul să mediteze asupra întrebărilor existențiale precum: „de unde am venit?”, „de ce exist?”, „încotro merg?”, despre care nu și le pune nicio altă creatură în afară de el.
  4. Crezul în Viața de Apoi înseamnă să crezi în seriozitatea acestei vieț Căci această viață reprezintă terenul de cultură pentru cealaltă viață. Cel care ia în serios recolta înseamnă că ia în serios și terenul de cultură.