În Coran sunt menționați Creștinii și Evreii? Cum?

În Coran se menționează deseori despre Creștini și Evrei. Conform Coranului nu toți creștinii și nici toți evreii sunt la fel. Ca urmare cei buni sunt lăudați, iar cei rătăciți sunt blamați. Exact ca în următoarele versete:

„Dar ei nu sunt toţi la fel. Se află printre oamenii Scripturii o comunitate dreaptă, care recită versetele lui Allah în timp de noapte şi se prosternează [rugându‑se]. Ei cred în Allah şi în Ziua de Apoi, poruncesc ceea ce este drept şi opresc de la ceea ce este nedrept şi se grăbesc la faptele bune; aceştia sunt printre cei cucernici. Şi binele pe care ei îl fac nu poate fi tăgăduit, căci Allah îi ştie bine pe cei cuvioşi. Cât despre cei care au tăgăduit, nici averile lor, nici copiii lor nu le vor fi de niciun folos la Allah. Aceştia sunt oaspeţii Focului şi în el vor sălăşlui veşnic.” (Ali Imran 3: 113-116)

„Printre oamenii Scripturii [iudeii] sunt unii care, dacă le‑ai încredinţat un chintal, ţi‑l dau înapoi, dar printre ei sunt şi alţii care, dacă le‑ai încredinţat un dinar nu ţi‑l dau înapoi decât dacă tu stărui fără încetare. Şi toate astea pentru că ei zic: ‹‹Noi nu avem datorinţă faţă de aceşti neînvăţaţi››. Şi ei spun minciuni împotriva lui Allah cu bună ştiinţă.” (Ali Imran 3: 75)