Ce înseamnă crezul în Cărți?

Crezul în Cărți implică crezul în toate revelațiile care au venit de la Dumnezeu pe parcursul istoriei. Omul, care nu crede în toate revelațiile incluzând Tora, Biblia și Coranul, nu este considerat un adevărat musulman. Așa cum este necesar ca musulmanul să creadă în revelația trimisă profetului Muhammed, tot la fel trebuie să creadă și în revelațiile trimise tuturor profeților începând cu Avram, Moise și Iisus.

Faptul că originalele cărților de dinaintea Coranului nu au ajuns până la noi reprezintă un adevăr istoric. De-a lungul timpului, mesajul divin din conținutul acestor cărți au fost subiectul unor modificări. Coranul ne-a transmis unele pasaje din acestea (de exemplu: Ala 87: 14-19; Maide 5: 32, 45; Enbiya 21: 105).

Coranul se autoprezintă ca fiind arbitru și garant al cărților anterioare lui (Maide 5: 48). Singura cale de a testa ceea ce mai este adevărat sau nu din ceea ce ne-a parvenit din aceste cărți anterioare este să le comparăm cu șablonul Coranului. Dacă, din punct de vedere coranic, se confirmă un pasaj din aceste cărți înseamnă că acel pasaj a fost protejat așa cum a fost trimis de la Allah. Iar dacă nu, înseamnă că acesta face parte dintre revelațiile care au fost alterate o dată cu trecerea timpului.